Vesa Virri Uskaltaa uskaltaa

Miksi Helsinki säästää opetuksesta?

Viime aikoina on kovasti uutisoitu, että Helsingissä tullaan säästämään kovasti opetuksesta. Ymmärrän sinänsä, että taloudellisen taantuman aikana pitää jostain tinkiä, mutta onko kaupungilla nyt aivan prioriteetit kunnossa? Samaan aikaan kun ollaan valmiita pistämään kymmeniä miljoonia epämääräisiin hankkeisiin (en mainitse nimeltä esim. Guggenheimia).

Helsingin Sanomien (18.4.) mukaan kaupunki aikoo esimerkiksi kesällä heittää määräaikaisessa työsuhteessa olevat opettajat kuukaudeksi työttömyyskortistoon. Tällä säästetään miljoona euroa - siis samaan aikaan kun Guggenheim-hankkeeseen ollaan laittamassa ensi vaiheessa neljä miljoonaa. Onko Helsingin kaupungilla nyt siis asioiden arvojärjestys aivan kunnossa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä
Torbjörn Liimatainen

Helsingin taloushan on kuralla kiitos Kokoomuksen, Vihreiden ja SDP:n politiikan. Tämän vuoksi se haluaa liittää itseensä kuntia, jotka ovat hoitaneet asiansa hyvin. Valtion tulisi asettaa jonkinlainen valvontakomissio Helsingin kaupungille. Pääkaupungin kilpailykyky on tärkeä osa koko valtion kilpailukykyä. Valvontakomission johtoon voisi asettaa vaikka Sailaksen.

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Minusta valtion ei tule puuttua noin radikaalisti Helsingin asioihin. Taloushan Helsingissä sinänsä on tilanteen huomioon ottaen ihan kohtuullisella tasolla - kiitos juuri niiden samojen puolueiden, jota olit kovasti dissaamassa.

Kritisoin tässä nimenomaan säästöjen kohdentamista. Mielestäni Helsingin pitää olla esimerkillinen työnantaja. Mikäli työntekijöitä kohdellaan noin, niin voi vielä käydä niin, että ne kaikkein parhaimmat tyypit lähtevät muualle tai muihin hommiin.

Juha Korhonen

Äänestäjille pitäisi muistuttaa, että sitä saa, mitä tilaa. Tässä tapauksessa Helsingin asukkaat ovat nuo G-intoilevat lastenhalveksijat paikkoihinsa äänestäneet. Ihan itse. Jos syitä hakee, useimmissa vessoissa on peili...

Apropoo, tässä ovat kuntavaalit kohta edessä.

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Totta. Pahasti vain alkaa näyttää siltä, että mikäli valtuusto päättää Guggenheimin hankesuunnitelman puolesta, ei syksyn kuntavaalien alla Helsingissä muusta puhutakaan kuin Guggenheimista.

Käyttäjän Sweep kuva
Kai Samanen
Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Voitko hieman tarkentaa, mihin viittaat?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Aika erikoista, että julkivihreä kirjoittaa tuollaista. Helsinkiä kuten Espootakin hallitsevat kokoomus ja vihreät. Tosin vihreät ovat kokoomuksen tahdoton viherosasto, mutta kuitenkin.

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Ikävä tuottaa pettymys, mutta sen enempää Kokoous kuin varsinkaan Vihreät eivät hallitse kumpaakaan kaupunkia, vaikka ovatkin suuria puolueita. Isoissa kaupungeissa eri puolueiden täytyy tehdä yhteistyötä saadakseen tavoitteitaan läpi.

Vihreiden ja Kokoomuksen linjoissa on kyllä aika paljon eroja: Vihreät esimerkiksi kannattavat joukkoliikennettä ja ruuhkamaksuja, Kokoomus taas selkeämmin tukee yksityisautoilua.

Aivan toista on lukemattomilla maaseutupaikkakunnilla, jossa käytännössä Keskusta hallitsee koko valtuustoa. Sama tilanne on RKP:llä monilla ruotsinkielisillä alueilla. Noissa kunnissa nähdään todellista yhden puolueen valtaa - vai pitäisikö sanoa diktatuuria?

Ari Kemppainen

No, Kerrroppas Viiri että montako yksityis ihmisen etua TE vihreät olette ajaneet viimeisen vuoden aikana? Tässä, ESIMERKKI lasten/lapsien okeudesta kiinnostaako?
http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/8004-oikeu...

Montako, ympäristöön vaikuttavaa asiaa TE vihreät olette ajaneet viimeisen vuoden aikana?

Onko toimintanne keskittynyt pää-kaupunpunki alueesta johtuen, Seksuaalisten vähemmistöjen etujen ajamiseen pelkästään?

Tässä hieman todellisia arvoja:

http://www.zeitgeist.fi/joomla/index.php?option=co...

http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Poikien ympärileikkauksesta Vihreät miehet ovat järjestäneet keskustelutilaisuuden. Itse en ole niin perehtynyt tuohon asiaan, että ottaisin siihen vahvaa kantaa.

Ympäristöasioista sen verran, että ympäristöministeri Niinistö on hyvin vahvasti ajanut kaivoslakia, joka lisäisi huomattavasti kaivosyhtiöiden vastuuta ympäristöstään. Hallituksessa Vihreät ovat ajaneet vahvasti nimenomaan raidehankkeiden tukemista.

Helsingissä Vihreät ovat olleet eniten panostamassa joukkoliikenteen kehittämiseen ja tukemiseen. Vihreät myös Helsingin puolueista ainoana kannattaa selkeästi ruuhkamaksuja. Vihreät haluavat myös että Helsingissä on tulevaisuudessakin puistoja ja muita viheralueita.

Eli Vihreät ajavat myös muiden kuin seksuaalivähemmistöjen etuja. Toki on vihreää politiikkaa tukea heikommassa asemassa olevia, kuten erilaiset vähemmistöt usein ovat.

Toimituksen poiminnat