Vesa Virri Uskaltaa uskaltaa

Miksei Timo Soinin ”plokia” saa kommentoida?

Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt, miksi Timo Soinin ”plokia” ei saa täällä Uudessa Suomessa mitenkään kommentoida.

Täällä Uudessa Suomessa kirjoittavista tunnetuista poliittisista nimistä esimerkiksi Osmo Soininvaara, Paavo Väyrynen, Jan Vapaavuori tai vaikkapa perussuomalaisten oma Anssi Joutsenlahti sallivat kommentoinnin omissa blogeissaan.

Omia ja muiden blogikommentteja lukeneena ymmärrän toki hyvin, että kritiikki ei ole aina mitenkään asiallista – päinvastoin pahimmillaan se on todella asiatonta ja loukkaavaa sekä pahimmillaan jopa henkilöön menevää. Mutta mikäli haluaa rajoittaa asiatonta keskustelua, niin Uudessa Suomessa on mahdollisuus moderoida eli sallia kommentit vasta hyväksymisen jälkeen, mikä mahdollistaisi edes jonkinlaisen keskustelukulttuurin. Tätäkään mahdollisuutta Soinin ”plokissa” ei ole.

Timo Soinilla on varmasti sana hallussa, mutta jotenkin tuntuu turhauttavalta, että samalla kun hän kritisoi välillä kovinkin sanoin nyky-Suomen politiikkaa ja muiden puolueiden kannanottoja, meillä eri puolueisiin kuuluvilla kansalaisilla ei ole mitenkään mahdollista kommentoida tai esittää asiallistakaan kritiikkiä hänen omia linjauksiaan kohtaan.

Keskustelu ja erilaisten mielipiteiden salliminen on yleensä paras tapa päästä asiassa eteenpäin sekä etsiä ja ehkä myös löytää ratkaisuja ongelmiin. Samalla tämä olisi sitä todellista kansalaisdemokratiaa, jota Perussuomalaisissakin monet ovat käsittääkseni olleet ajamassa.

Asiallisenkin keskustelun patoamisesta tulee sen sijaan enemmän mieleen 70-luku ja Kekkosen aika, jolloin poliittisten johtajien tavoitteena oli nimenomaan keskustelun rajoittaminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

tapio oksanen

Kas kun rivikansanedustajalla joka käy töissä neljä päivää viikossa ei ole aikaa.

Heikki Kosalainen

Veikkaan ajanpuutetta vastata esitettyihin kysymyksiin. On kohteliaampaa jättää kommentointimahdollisuus pois kokonaan, kuin antaa ihmisten esittää turhaan kysymyksiä ja jättää niihin vastaamatta.

Heikki Kosalainen

Tietenkin kun vihreänä tuota asiaa kysyt, niin toivot saavasi kaikki tyhmät laumasielut tuomitsemaan Timo Soinin oma henkilökohtainen valinta pitää "plokiaan" Timo Soinin tavalla. En usko, että kirjoitit blogisi esim. uteliaisuuttasi, vaan manipulointitarkoituksessa tuomita Soinin tapa.

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Kirjoitin blogini, koska olen lukenut Soinin kommentteja ja toivoisin, että voisin kommentoida niitä ihan hänen omassa blogissaan.

Käyttäjän akisuihkonen kuva
Aki Suihkonen

Tuohon kirjoittajakaartiin voidaan muuten lisätä niin Obama Barack, Tuomas Enbuske, kuin itsensä Atlas Saarikoski. Kyseessä eivät ole missään nimessä blogit, vaan uuden suomen lisäämä toimitettu materiaali. Blogin tunnistaa siitä, että kirjoittaja osallistuu keskusteluun.

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Obama ei taida Uuteen Suomeen kirjoittaa, mutta kyllä Enbusken ja Saarikosken blogikirjoituksia saavat muut ainakin kommentoida.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Aktiivipoliitikoista Jaana Pelkonen ja Mika Niikko ovat taasen hyviä esimerkkejä blogin pitäjistä, jotka myös vastaavat kommentteihin. Puhumattakaan ikinuoresta Raimo Ilaskivestä, joka näyttää täällä Puheenvuorossa todellista esimerkkiä nuoremmille!

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Samaa mieltä. Vaikkei aina arvostaisikaan kaikkia mielipiteitä, niin on se aina hatunnostamisen paikka, mikäli aktiivipoliitikot vaivautuvat myös vastaamaan kommentteihin ja kysymyksiin. Ja jopa vaalien välilläkin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Presidenttiehdokkaista Paavo Väyrynen on selvästi ennakkoluulottomin sosiaalisen median suhteen. Olen pannut merkille, että hän on saanut siitä aika tavalla kiitosta kansalaisilta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No, äänestäjät järjestivät Paavolle aikaa...

Jukka Johansson

Markku Huusko

Teetkö sinä vaalityötä? Siltä tuo ainakin vaikuttaa.

Markku Kanniainen

Presidenttiehdokkaat eivät ilmeisesti kovin ahkerasti kommentoi vaikka antavatkin karjan hirnua vapaasti. Tuskin siellä Plokissa sen kummempaa keskustelua syntyy tavallisten osanottajien kesken kuin muissakaan kirjoituksissa. Jos taas haluaa nostaa jonkin tietyn pointin esiin Soinin kirjoituksista, niin voi näppärästi kirjoittaa oman kirjoituksen johon halukkaat voivat tulla kommentoimaan juuri tätä pointtia. ILMIÖMÄISTÄ!

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Onhan tuo toki mahdollista, mutta on jotenkin hassua siirtää toisen aloittama keskustelu omaan blogiin vain sen takia, että haluaisi kommentoida esimerkiksi jotain Soinin yksittäistä pointtia.

kati sinenmaa

Koska kommenttien kielto on yksi vaihtoehto. Eläisimme vaihtoehdottomuudessa, jos kellään ei olisi mahdollisuutta valita kommentoinnin kieltoa.

Jonkun on vain valittava myös sellainen vaihto, joka ei miellytä kaikkia. Tässä tapauksessa Timo Soini on valinnut vaihtoehdon, joka ei miellytä sinua, joten tyydy siihen.

Raamatussa eikä Koraanissa ei ole kommentointimahdollisuutta, eikä mitään muutakaan vaihtoehtoa, joten kommentoimattomuus-vaihtoehto todistaa, ettei tää oo Raamattu.

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Ei tuo toki mitenkään kiellettyä ole. Ihmettelen vain, miksi juuri Perussuomalaisten puheenjohtaja on valinnut tuon linjan, kun niin monet muut kokeneet poliitikot antavat ihmisten vapaasti kommentoida omia kirjoituksiaan.

kati sinenmaa

Timo Soinille pitäisi lahjoittaa PoV MOBii Android Honeycomp 3.2 beta-versiolla, niin sujuisi tuo internetin kommentointi taksissakin kuin leikkiä vaan.

Kun se perhana on nyt puoluepomona, niin se ei kertakaikkisesti vaan ehi työpaikallaan paimenen roolistaan internetin kukkaniityille telmimään meidän taviksien kaa.

aavistelen kyllä, että poliitikoilla on Applen iPADit, mutta ne ovat vain leikkikaluja... Ei niiden kaa voi täällä mitään kommentoija...

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

En ymmärrä minäkään miksi Soini on kieltänyt bloginsa kommentoinnin.

Ehkäpä Timo pelkää, että Herramme antamasta ajasta liian suuri osa kuluisi blogiriitojen sotkujen selvittamiseen? Ja uteliaiden kyselijöiden tiedontarpeen tyydyttämiseen kansalaistapaamisten aikana.

Toisaalta. Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla.

"Aika on syntyä ja aika kuolla ....aika on olla vaiti ja aika puhua", ilmoittaa Raamatun Kaikkivaltias. Herramme, joka sanallaan ja Hengellään loi näkyväisen ja näkymättömän maailman.

Käyttäjän Syvari kuva
Juho Syväniemi

No, pitääkö kukaan muukaan puolueen puheenjohtaja blogia missä on kommentointimahdollisuus?

Ymmärrän kyllä ettei aika riitä. Ja kaikki trollit sielä sitten mellastamassa.

Oishan se hienoa mutta ei. Ja tässähän sinä kommentoit juuri. Eikä taaskaan puhuta sisällöstä, vaan tavasta keskustella, mikä onkin yleinen suuntaus juuri nyt..

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Ainakin Ville Niinistö ja Paavo Arhinmäki hyväksyvät kommentoinnin blogeissaan.

Ja mikäli ei Soinilla itsellä ole aikaa moderoida, niin onhan kansanedustajilla avustajat, minkä lisäksi Perussuomalaiset saivat vaalivoiton myötä niin paljon puoluetukea, että heillä varmaan olisi varmaan varaa laittaa joku puolueen työntekijä moderoimaan puheenjohtajan blogista pari kertaa päivässä ne pahimmat törkeydet pois.

En tuosta yleisestä suuntauksesta tiedä, mutta itselleni tämä taitaa olla ensimmäinen kirjoitus tavasta keskustella.

Käyttäjän Syvari kuva
Juho Syväniemi

Yleisellä suuntauksella tarkoitan sitä ammattiloukkaantumista, joka revitään iltalehtien isosti otsikoimista asiayhteydestään irroitetuista heitoista, mitä kaikki harrastavat enemmän tai vähemmän - ei siis haluta keskustella oikeasti tai yrittää ymmärtää pointtia..

No, ei tämä kirjoitus nyt ihan sellainen ollut tokikaan.

Kyllä minäkin toivoisin kommentointimahdollisuutta, mutta ei sen puuttuminen ole ongelma. Vähän niin kuin lehteen kirjoittelisi. Verkkolehteen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ainakin minä osaan irroittaa minua kiinnostavan sitaatin tai useampiakin toisen henkilön kirjoituksesta ja käsitellä sitten omassa avauksessani. Paperilehtien uutisia/kirjoituksia kommentoidessa se on ainoa vaihtoehto.

Minusta näiden blogikommentointien huonoin puoli on monesti se, että asiakeskustelu ei juurikaan etene vaan kilpaillaan siitä kuka mollaa tykimmin.

Timo Soinin ajankäytöstä en tiedä sen tarkemmin, mutta olettaisin että kansanedustaja-puoluejohtaja-presidenttiehdokkaalla on muutakin tekemistä kuin seurata useammassa eri paikassa julkaistun samansisältöisen "plokin" kommentointia.

Minustakin tämän Puheenvuoron osalta Soini voisi kommentointimahdollisuuden ottaa käyttöön, vaikka omaa osallistumista ei ehtisikään tekemään. Olisihan se jonkinlainen puheenvuorolaisten sivistystason mittari sekin. Saattaisi jopa palvella Soinia.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minulla on ratkaisu asiaan:

Timo Soinin postatessa tänne asiaansa, (probakandaansa)
voi kuka tahansa kirjoittaa oman avauksen tänne,- ja laittaa linkin Soinin "plokiin," ja antaa mahdollisuus kommentoida Soinin kirjoitusta.

Soini toki itse ei varmastikaan osallistuisi kommentointiin, mutta meille vaalikarjalaisille se antaisi mahdollisuuden sanoa, jos sanottavaa on.

Tämän "plokin" kirjoittajan otsikkoon vastaisin: Soini pelkää keskustelua,- ja tarkemmin sanottuna kansalaiskeskustelua.
Lisäksi hän pelkää kriittisiä kommentteja.

Hän haluaa keskustella vain kolleegoidensa kanssa televisiossa,- tai, jos Ruben Stiller kutsuu hänet ohjelmaansa vastailemaan kysymyksiin, joihin voi vastata hohottelemalla.

http://areena.yle.fi/video/1317403667110

Ohjelman tähti Timo Soini aloittaa noin 13- minuutin kohdalla.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Paavo Väyrynen vastaa myös kirjeisiin. Hän on kansaapelkäämätön presidenttiehdokas.

Timo Soini pelkää.

Viliho Seppäin

"miksei-timo-soinin-”plokia”-saa-kommentoida"

Siksi että kuten kuvastaan jo huomaa, kyseessä on eräänlainen paavin-mc, ja silloin kun mc is in the house , muut vain kuuntelevat.

Julistusmiekkonen.

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

No, tuollaisenkin johtopäätöksen voi toki tehdä. Olisihan se tietenkin aina helpompaa, mikäli olisi olemassa yksinkertaisia totuuksia, joista ei tarvitsisi edes keskustella. Politiikka vaan harvemmin on niin yksinkertaista...

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Koskas persut ovat kuunnelleet muiden mielipiteitä tai argumentoineet kenenkään muun kun omiensa kanssa?

Muita persupaaveja täällä usarin blogistaniassa ovat ainakin James Hirvisaari ja Jussi Niinistö.

Sami Ruuskanen

"Miksei Timo Soinin ”plokia” saa kommentoida?"

Koska Timo Soini ei ole mahdollistanut kommentointia...

kati sinenmaa

Onneksi olkoon; sait täydet pisteet medialukutaidossa.

Käyttäjän petrisalo kuva
Petri Salo

Vesa Virri nostaa hyvän aiheen esille. Kiitokset siitä.

Kyse lienee siitä, miten kukin vaaleilla valittu edustajamme ennättää ja haluaa käydä keskusteluja meidän mahdollisten äänestäjien kanssa. Mutta toimii hyvin näinkin, että on edes pieni kurkistusikkuna auki perussuomalaisten puheenjohtajan ajatusmaailmaan.

Toivottavasti aikaa myöten mahdollisuudet kahdensuuntaiseen ajatustenvaihtoon parantuvat. Myös vihreiden vaaleilla valittujen päättäjien suuntaan.

Olen huomannut, että yhteiskuntahierarkiassa korkeaan asemaan nousseet vihreät vaikenevat kaikista niistä yhteydenotoista, jotka liittyvät perustuslain takaamien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumiseen tilanteissa, joissa työssään vammautuu tai sairastuu pysyvästi.

Samoin kuin perustuslain "uudistuksen" todelliseen vaikuttavuuteen perustuvissa yhteydenotoissa. Tarkoitan tällä 1§, 94§ ja 95§ koplausta.

Itse olen tulkinnut tämänhetkisen tilanteen sillä tavalla, että nyt se tapahtuu, jos on tapahtuakseen.

- Perussuomalaiset Berliinin muurilla -
http://www.promerit.net/2011/09/perussuomalaiset-b...

- Mielestäni perustuslaki ”uudistuksen” HE 60/2010 eli LJL 3/2011 toisesta eduskuntakäsittelystä 13.9.2011 alkaen, ilmassa on ollut jo havaittavissa tervetullutta Suomen sisäisten Berliinin muurien huojuntaa. Seuraava puoli vuotta näyttää mielestäni sen, että ajetaanko Suomea edelleen eteenpäin 1970-luvun valoilla ja tavoilla.

- Yhteisten asioiden hoitaminen eli kiinnostus politiikkaan on onneksi Suomessa iloisessa nousussa.

Ja jos tuon linkkauksen lopussa avautuvat isot asiakokonaisuudet ovat paikkansapitämättömiä, niin olen mielelläni väärässä vihreistä sanomistani asioista.

Tosin huomasin keskustelun noista perustuslain takaamien ihmisoikeuksiin ja oikeusturvaan liittyvistä asioista eduskuntavaalien 2007 ja 2011 yhteydessä kasvokkain käytyinä vaikeaksi. Vihreidenkin nimekkäillä ja läpipäässeillä ehdokkailla on pahoja muistiongelmia...

Toivottavasti heilläkin löytyy aikaa, rohkeutta ja mahdollisuuksia avata omia sivustojaan avoimen kommentoinnin piiriin. Elämme juuri nyt siksi mielenkiintoisia aikoja. Yhteiskunnallisesti ja historiallisesti.

Vain yhdellä plokilla ja soppaa maustavalla kokilla ei pärjätä jatkossakaan. Vaikka viikonlopun aikana voimakkaasti virineen presidenttivaalien uutisoinnin kautta niin annetaan taas rivien välistä ymmärtää.

Heli Hämäläinen

Mikään ei estä siteeraamasta Timon blogia ja esittämästä vasta-argumentteja. Tällöin kommentointi tapahtuu blogien välillä. Ei vanhaan aikaan lehteen painettuja mielipidekirjoituksiakaan kommentoitu suoraan lehteen. Niitä lainattiin ja esitettiin oma mielipide omassa mielipidekirjoituksessa parin päivän päästä. Jokainen taplaa tyylillään.

Jonne Himanen

Emme elä vanhaa aikaa, eikä tämä ole sanomalehti. Soini toki taaplaa tyylillään, mutta kysymys olikin että miksi taaplaa.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Onko paavilla oma blogi? Keskusteleeko hän alamaistensa kanssa kysyäkseen näiden mielipidettä? Onko niillä muilla jotain merkitystä paaville?

Jouko Koskinen

Persut ja vihreät nyt on niin samasta puusta kirvestetty.
Vihreitä kyrsii kun joutuvat kääntämmään takkinsa ja
kopsaamaan kaiken Soinilta. LOL!

Heli Hämäläinen

Kait Timo Soini ei välitä kommenteista, joissa koira nostaa koipeaan.

Kalle Lehtonen

Sekä Soinin että Soininvaaran blogeista on täällä USarissa pelkät kopiot, nehän saa aikaiseksi automatisoidustikin. Alkuperäiset sijaitsevat heidän omilla sivuillaan. Kumpikaan ei välttämättä käy täällä edes tekstiään kirjoittamassa puhumattakaan että lukisi kommentteja.
Tämä on näitä nettiteknisiä juttuja joita useimmat lukijat eivät tiedä/ymmärrä.

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Suattaapi olla noinkin, mutta Soininvaaran blogia voivat sentään muutkin kommentoida ihan täällä Uudessa Suomessakin.

Kalle Lehtonen

Yksipuoliseksi käy dialogi jos ja kun blogaaja ei kuitenkaan koskaan vastaa ;-)

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Toki näin. Mutta toisaalta yllättävän usein keskustelu tekstistä tuntuu sujuvan ihan vauhdikkaasti ilman kirjoittajaakin...

Jukka Johansson

Soini on kuvassa sormi pystyssä ja esiintyy kuin Mussolini. Ei hänen tarvitse kuunnella vastaväitteitä. Hän ei halua kuunnella vastaväitteitä.

Kai tuo hänen plokinsa on puoluetoimiston tänne laittama, en tiedä, ehkä Huusko tietää.

Jotenkin vaan vaikuttaa typerältä, että hän tänne aika ajoin laittaa noottinsa, aivan kuin hänen ajatuksensa (tai eduskunta-avustajan) olisivat sulosointuja tavallisille tallaajille.

Mika Leinonen

"Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt, miksi Timo Soinin ”plokia” ei saa täällä Uudessa Suomessa mitenkään kommentoida."

Entä oletko ihmetellyt, miksi koko kesän ja syksyn Perussuomalaisia vastaan blogitse, vailla kommentointi ja vastinen mahdollisuutta suoraan ko. blogiin, hyökännyt sotahistorian tutkija Jussi Jalosen blogia ei voi kommentoida?

Ohessa pari näytettä:

http://jojalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79247-ti...

http://jojalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79160-va...

Jalonen on olevinaan jonkinlainen tieteentekijä, mutta hän estää dialogin, ehkä siksi että hänen väitteensä ovat niin poskettomia, että ne eivät kestä minkäänlaista kriittistä tarkastelua.

Mitä tulee taas Sonin plokiin, niin Soinilla kansanedustajan ja puolueen puheenjohtajana rittää varmaan muutenkin tekemistä, kuin vastata sinun mielipiteisiisi?

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Jussi Jalonen varmaan vastaa omasta puolestaan, mikäli kysyt häneltä. Mutta ei hän ole kansanedustaja ja/tai puolueen puheenjohtaja, joten itse en katso hänen tarvitsevan perustella, miksi hän hyväksyy kommentoinnin tai ei hyväksy.

Varmasti Soinilla on muutakin tekemistä, mutta luulisin kuitenkin kansanedustajan ja puolueen puheenjohtajan olevan kiinnostunut siitä, mitä mieltä poliittisesti aktiiviset kansalaiset ovat.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Vesa Virri kommentoi:

"Jussi Jalonen varmaan vastaa omasta puolestaan, mikäli kysyt häneltä. Mutta ei hän ole kansanedustaja ja/tai puolueen puheenjohtaja, joten itse en katso hänen tarvitsevan perustella, miksi hän hyväksyy kommentoinnin tai ei hyväksy."

Vesa Virri osuu aivan oikeaan. Omat mahtavat ansioni ovat siinä, että olen Tampereen Yliopiston Tieteentekijät ry:n tiedotusvastaava sekä Tampereen Yliopiston työsuojelutoimikunnan jäsen. En siis aivan varsinaisesti ole Timo Soiniin verrattava vaikuttaja. Mitä tulee blogipolitiikkaani, niin päätän itse, hyväksynkö kommentointia vaiko en.

Toivoakseni kirkkovaltuutettu Virri ei nyt paheksu sitä, että käytin hänen blogiaan vastatakseni tälle eräälle yksilölle. Vastaisen varalle tiedoksi, että minä ja Virri emme siis tunne toisiamme, vaikka meillä näemmä samanlainen koulutustausta onkin. Yhteisiä tuttuja meillä tosin näyttää - yllättävää kyllä - olevan, nimittäin Töölön seurakuntaneuvoston jäsenissä.

Mika Leinonen

Vesa Virri: "Jussi Jalonen varmaan vastaa omasta puolestaan, mikäli kysyt häneltä."

Neuvosi on melko hassu. Milläs kysyt, kun hänen blogissaan ei ole kommentointi mahdollisuutta.

Vesa Virri: "Mutta ei hän ole kansanedustaja ja/tai puolueen puheenjohtaja, joten itse en katso hänen tarvitsevan perustella, miksi hän hyväksyy kommentoinnin tai ei hyväksy."

Millä logiikalla sinä katsot kenen pitää perustella hyväksyykö kommentoinnin tai ei? uurihan olet itse vatimassa että Timo Soinin pitääisi hyväksyä kommentointi. Niin kuin miksi? Hän on kansalanen siinä kuin muutkin. Ei kansanedustajuus / puoluuen puheenjohtajuus mihinkään blogikommentointiin velvoita.

Vesa Virri: "luulisin kuitenkin kansanedustajan ja puolueen puheenjohtajan olevan kiinnostunut siitä, mitä mieltä poliittisesti aktiiviset kansalaiset ovat."

No ei tämä kiinnosta ainakaan Vihreitä, heidän kansanedustajiaan ja puheenjohtajiaan. He kun ovat enemmän kiinnostuneita mielipiteen ilmaisun vaientamisesta ja sensuurista. Tämä näkyy esim. Vihreän Langan keskusteluissa, jossa krittiikki Vihreiden pöllöilyjä kohtaan poistetaan nopeasti.

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

ML: Juurihan Jussi Jalonen sinun kysymyksiisi vastasi eli mitä oikein kyselet? Enkä koe, että minulla on velvollisuus sinulle selvittää vieraan yksityisen ihmisen perusteluja teoilleen; mikäli asia sinua kiinnostaa, niin laita itse ko. henkilö(i)lle vaikka sähköpostia. Ja mikäli sinua tosiaan ihan oikeasti kiinnostavat kaikki yksityiset ihmiset, jotka kirjoittavat netissä ilman kommentointimahdollisuutta, taitaa kyselylistastasi tulla pitkä.

Timo Soini sen sijaan ei ole yksityinen henkilö, vaan vaaleilla valittu kansanedustaja ja eduskunnan kolmanneksi suurimman puolueen puheenjohtaja sekä ko. puolueen presidenttiehdokas, joten hänen kannanotoillansa on yhteiskunnallista merkitystä. Ja kuten jo aiemmin sanoin, niin itse pidän sellaista demokratiaa parempana, jossa poliittisten johtohenkilöiden puheenvuoroja voi myös asiallisesti kommentoida.

Mikäli taas pidät parempana sellaista yhteiskuntaa, jossa poliittiset johtajat saavat kommentoida ilman pelkoa kritiikistä ja vastakommenteista, niin varmaan myös ihmettelet, minkä ihmeen takia ne libyalaiset nousivat kapinaan Muammar Gaddafia vastaan..?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Leinosen Mika ihmettelee:

"Entä oletko ihmetellyt, miksi koko kesän ja syksyn Perussuomalaisia vastaan blogitse, vailla kommentointi ja vastinen mahdollisuutta suoraan ko. blogiin, hyökännyt sotahistorian tutkija Jussi Jalosen blogia ei voi kommentoida?"

Ei herrammakiesus. Onko minun nyt siis ymmärrettävä oikein, että asetat allekirjoittaneen jotenkin verrannolliseksi Timo Soinin kanssa? Valitat siis vakavissasi sitä, että Virri on kaksinaismoralisti arvostellessaan Timo Soinia ja unohtaessaan, tuota noin, meikäläisen?

Mutta kun nyt kerran asiasta mainitsit, niin vastinemahdollisuus on ollut koko ajan olemassa. Minulle on voinut lähettää sähköpostia, ja pyydettäessä olen tehnyt oikaisun. Näin toimi tuolloin esimerkiksi Taina Lintula, jonka kanssa tulin dialogia käyneeksi, ja tein hänen toivomansa oikaisun.

Mitä taas tulee kommentointimahdollisuuteen, niin kyse on sellaisesta periaatteesta kuin vastavuoroisuus. Kun kirjoittelin Timo Soinista, niin miksi ihmeessä minun pitäisi antaa kommentointimahdollisuutta, koska hän ei itse moista suo? Vastaavasti, mitä tulee tuohon hallintovaliokunnan puheenjohtajasta laatimaani ja linkittämääsi bloggaukseen, niin eipä hänkään blogissaan kommentointimahdollisuutta salli, ja sillä hänen tyyssijanaan toimivalla yhdellä forumilla on minulle annettu erittäin selkein sanoin ymmärtää, että olen persona non grata (siitäkin huolimatta, että siellä puhutaan allekirjoittaneesta hämmentävän usein).

"Koko kesän ja syksyn Perussuomalaisia vastaan hyökännyt" on muuten aika omalaatuinen luonnehdinta. Raapustin joutessani pari hassua bloggausta yhden viikon aikana. Muuten olen kuluttanut aikaani rustaillen tässä etupäässä historiaa käsitteleviä artikkeleita ja pari kirja-arvostelua. Suosittelen, että hankit itsellesikin jotain rakentavaa tekemistä, koska politiikka on selvästi myrkkyä luonteellesi.

"Jalonen on olevinaan jonkinlainen tieteentekijä, mutta hän estää dialogin, ehkä siksi että hänen väitteensä ovat niin poskettomia, että ne eivät kestä minkäänlaista kriittistä tarkastelua."

Poikaseni, jos pyrit kyseenalaistamaan ammattitaitoani, joudut siitä aikanasi myös edesvastuuseen. Siis minulle henkilökohtaisesti. Voit kysäistä itseltäsi, kaipaatko sellaista kokemusta.

Mitä tulee dialogin estämiseen, niin mistäs tuollaista sait päähäsi? Täällähän sinä pieksät suutasi nytkin, parasta aikaa, eikä sitä kukaan estä, kaikkein vähiten minä.

Mutta noin muuten sanoisin, että suhteellisuudentajusi on mielestäni kyllä pahemman kerran hukassa, jos viitsit vaivata pääparkaasi jonkun yksinkertaisen ja merkityksettömän tamperelaistutkijan lausahduksilla. Hanki elämä.

Mika Leinonen

Jalosen Jussi lohkeilee: "Toivoakseni kirkkovaltuutettu Virri ei nyt paheksu sitä, että käytin hänen blogiaan vastatakseni tälle eräälle yksilölle."

Niin miksi käytät toisten blogeja, etkä omaasi? Eikö sinulla ole aikaa/halua vastata krittiikkin omassa blogisasi, vai miksi käytät muiden blogeja vastausalustanasi?

Jalosen Jussi: "Onko minun nyt siis ymmärrettävä oikein, että asetat allekirjoittaneen jotenkin verrannolliseksi Timo Soinin kanssa?"

Ei sinun nyt ole ymmärrettävä noin. En esitä, että olisit mitenkään verrannollinen Timo Soiniin. Ette edes mahdu samaan kuvaan. Olin vain vallan kauhean huvittunut, kun sinut muutaman blogpläjäyksesi perusteella otettin Ajankohtaisen Kakkosen Vihailtaan näyttämän viisaalta. Ilmeisesti sotahistorijoitsijan taustasi antoi sinulle vankan asiantuntijan roolin?

Jalosen Jussi: "Mutta kun nyt kerran asiasta mainitsit, niin vastinemahdollisuus on ollut koko ajan olemassa. Minulle on voinut lähettää sähköpostia, ja pyydettäessä olen tehnyt oikaisun."

Ei julkista dialogia sähköpostitse käydä. Kommentit ja niiden vastaukset pitää tulla julki, jotta muut asiasta kiinostuneet saavat kommentit ja niiden vastaukset perusteluineen tietoonsa.

Jalosen Jussi: "Näin toimi tuolloin esimerkiksi Taina Lintula, jonka kanssa tulin dialogia käyneeksi, ja tein hänen toivomansa oikaisun."

En liene kauhean väärässä todetessani, että Taina Lintula olisi kernaasti esitänyt kommettinsa suoraan SINUN blogiin, sinne minne kommentti kuului, eikä hankalasti kiertotietä omaan blogiinsa. Nyt hän joutui toimimaan niin, koska olit estänyt kommentoinnin.

Jalosen Jussi: "Mitä taas tulee kommentointimahdollisuuteen, niin kyse on sellaisesta periaatteesta kuin vastavuoroisuus. Kun kirjoittelin Timo Soinista, niin miksi ihmeessä minun pitäisi antaa kommentointimahdollisuutta, koska hän ei itse moista suo?"

Tämän keksit hätäpäissäsi juuri nyt, tämän Vesa Virrin bloggauksen "ansiosta" :)
Jos käyttää sinun omaa "ohjeistusta" niin voit kirjoittaa varmaan Timo Soinille sähköpostia? Häen sähköpostinsa on julkinen. Sitä kautta voisit saada vastavuoroisuutta, eikö niin?

Jalosen Jussi: "sillä hänen tyyssijanaan toimivalla yhdellä forumilla on minulle annettu erittäin selkein sanoin ymmärtää, että olen persona non grata"

Väitätkö, että tuolla yhdellä foorumilla on sinun kirjoittamisesi estetty? Rohkenen epäillä. Veikkaan, että karsastat avointa ja sensuroimatonta kansalaiskeskustelua, jossa kaikilla on mahdollisuus mielipiteen ilmaisuun esteettä. Tuolla foorumilla on muillakin "puhevalta", ja joutuisit puolustamaan kirjoitelmiasi ja niiden perusteita. Siitä se taitaa kiikastaa, eikö vain?

Jalosen Jussi: "Suosittelen, että hankit itsellesikin jotain rakentavaa tekemistä, koska politiikka on selvästi myrkkyä luonteellesi."

Äläs nyt. On oikein kiinnostavaa seurata ja kommentoida teorioineen kärpässienten lailla esiin pompsahtaneita hysteerikkoja, joita on ilmaantunut runsaasti, kuin Perussuomalaiset menestyivät viime kevään vaaleissa.

Jalosen Jussi: "jos pyrit kyseenalaistamaan ammattitaitoani, joudut siitä aikanasi myös edesvastuuseen. Siis minulle henkilökohtaisesti. Voit kysäistä itseltäsi, kaipaatko sellaista kokemusta."

Millaista kokemusta olit kohdalleni ajatellut järjestää?

Jalosen Jussi: "Mitä tulee dialogin estämiseen, niin mistäs tuollaista sait päähäsi? Täällähän sinä pieksät suutasi nytkin, parasta aikaa, eikä sitä kukaan estä, kaikkein vähiten minä."

Niin, täällä. Joko sinun blogissasi toimii avoin ja sensuroimaton kommentointi, esim. linkittämissäni kirjoitelmissasi? Kommentit olisi hyvä esittää siellä minne ne kuuluu, vaikka kovin on kerkeä tuo sinunkin kielesi täällä.

Mika Leinonen

Vesa Virri: "Timo Soini sen sijaan ei ole yksityinen henkilö, vaan vaaleilla valittu kansanedustaja ja eduskunnan kolmanneksi suurimman puolueen puheenjohtaja sekä ko. puolueen presidenttiehdokas, joten hänen kannanotoillansa on yhteiskunnallista merkitystä."

Itse en koe, että minun tarvitsee sinulle perustella miksi Timo Soini mahdollisesti sallii tai ei salli kommentointia blogeissaan. Mutta, kuten toteat, hänen kannanotoillaan on yhteiskunnallista merkitystä ja hän saa ne kannanottonsa omalla tavallaan esiin, joten mikä on ongelmasi?

Vesa Virri: "Ja kuten jo aiemmin sanoin, niin itse pidän sellaista demokratiaa parempana, jossa poliittisten johtohenkilöiden puheenvuoroja voi myös asiallisesti kommentoida."

Miksi rajaat tämän kommentointi mahdollisuuden vai poliittisten johtohenkilöiden puheenvuorojen kommentointiin? Kampaa nyt vaikkapa edustamsi puolueen kansanedustajien blogit läpi ja katso mihin voi komentoida. Lisäksi voisit selvittää, ihan vaikka huvin vuoksi, kuinka moneen sähköpostiyhteydenotton edustamasi puolueen kansanedustajat vastaavat, siis muutakin kuin: "Kiitos yhteydenotostasi!"

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

ML: En minä ole sinulta mitään perusteluja pyytänyt. Ihmettelen vain edelleen, miksi vedit Jussi Jalosen tähän keskusteluun mukaan, vaikkei hän siihen mitenkään liittynyt.

En nyt ala kaikkia kansanedustajien blogeja käymään läpi ihan vaan sinua miellyttääkseni; senkin voit tehdä ihan itse, mikäli asia sinua niin kiinnostaa. Totean vaan ihan vertailuna, että puoluejohtajista ainakin Ville Niinistön ja Paavo Arhinmäen blogeja voi myös kommentoida - samoin kuin jo kirjoituksessa mainittujen poliittisten vaikuttajien.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Leinonen jatkaa:

"Niin miksi käytät toisten blogeja, etkä omaasi?"

Ai minä vai? Itse sinä tämän täysin joutavanpäiväisen keskustelun täällä päätit avata, koska persoonani nähtävästi kiehtoo. Käydään nyt sitten tätä jutustelua jonkin aikaa mieliksesi, sillä välin kun odottelen äskettäin uuniin pistämieni sämpylöiden paistumista.

"Olin vain vallan kauhean huvittunut, kun sinut muutaman blogpläjäyksesi perusteella otettin Ajankohtaisen Kakkosen Vihailtaan näyttämän viisaalta."

No itse asiassa ei otettu. Olin paikalla vain siksi, koska olen yhteisessä luentoprojektissa studioon niin ikään kutsutun Leena Malkin kanssa. Pari muuta tyyppiä oli peruuttanut, ja tuottajana toiminut Matti Wacklin, jonka tunnen vanhastaan Pirkanmaan tietokirjailijoista, päätti kääntyä nopeasti minun puoleeni. Minua ei olisi suoraan sanoen pennin vertaa kiinnostanut mennä - mikä kaiketi näkyi naamastani - mutta koska Wacklin on sattumalta yhdistyskaveri ja pyysi peräti kahdesti, en raatsinut kieltäytyäkään.

"Ilmeisesti sotahistorijoitsijan taustasi antoi sinulle vankan asiantuntijan roolin?"

Tjaa, sillä taustallani olisin tosiaan voinut kommentoida verraten asiantuntevasti esimerkiksi siinä isänmaallisuutta käsitelleessä ohjelman kohdassa. Toimittajia ei vain kiinnostanut minulta mitään kysyä, vaikka puheenvuoroa käsiliikkeellä pyysinkin. Mutta ei se minua häiritse, olin muutenkin paikalla lähinnä vain täyttämässä tyhjää tuolia.

"Väitätkö, että tuolla yhdellä foorumilla on sinun kirjoittamisesi estetty? Rohkenen epäillä."

Siinäpähän epäilet. Mainittuna aikana kirjoittamiseni kyseiselle palstalle oli tosiaan estetty, ja meikäläinen kyllä ymmärtää vihjeen. Ei tupata jos ei tykätä, kuten Aleksandra-isomummoni aikoinaan totesi.

"Tuolla foorumilla on muillakin "puhevalta", ja joutuisit puolustamaan kirjoitelmiasi ja niiden perusteita. Siitä se taitaa kiikastaa, eikö vain?"

Pah. Olen kommentoinut tekstejäni esimerkiksi Kiasmassa elokuussa järjestetyssä täysin avoimessa ja julkisessa paneelikeskustelussa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajalle. Tarpeen vaatiessa olen valmis tekemään sen vastakin, henkilökohtaisesti kelle tahansa joiden toimia olen kommentoinut. Mutta kaikenlaisille nimimerkkiraapustelijoille jutustelu ei sattumalta kiinnosta.

"Millaista kokemusta olit kohdalleni ajatellut järjestää?"

Pysyvänlaista, mutta luonteeltaan leppeää.

"Niin, täällä. Joko sinun blogissasi toimii avoin ja sensuroimaton kommentointi, esim. linkittämissäni kirjoitelmissasi?"

Se on ollut avoin jo hyvän aikaa. Tämänkin asian olisit huomannut, mikäli viitsisit lukea joitain muitakin kirjoituksia kuin politiikkaan liittyviä. Mutta minkäpä sille voi, jos sinua ei kiinnosta muu kuin Timo Soinin rinnanympärys. Tämänkin illan olet näemmä käyttänyt tänne raapustellen, vaikka olisit voinut katsella Teeman puolelta Kustaa Kolmosta.

"Sensuroimattomuudesta" en anna sen parempia takeita kuin tämä palvelu ylipäätään. Blogistilla on oikeus nakata silppuriin kaikki kommentit, jotka eivät häntä miellytä. Mainittakoon myös, että parin kuukauden takaisista asioista minua sattumalta ei huvita enää jaaritella, koska kyseinen polemiikki on varsin ymmärrettävistä syistä alkanut tympäistä minua.

Tämän lisäksi, kuten totesin, on myös olemassa ihmisiä, joiden kanssa minua ei laisinkaan hotsita keskustella, koska kommunikaatiolla saavutettava hyöty on omalta kannaltani merkityksetön. Iloksesi voin todeta, että lukeudut siihen kategoriaan.

Ja nyt menen ottamaan ne sämpylät pois uunista. Tämä tästä omalta osaltani. Pahoitteluni vielä toistamiseen Virrille, mutta toisaalta hänellä on valta poistaa halutessaan vaikka koko tämä vuoropuhelu, mitä suoraan sanoen myös suosittelisin hänelle ratkaisuksi.

Tuomas Hako

Soini on pelkkä pelle. Vaarallinen silti, koska äänet menevät hukkaan, kun ei oikeaa oppositiotoimintaa ajetakaan. Ties mitä pimeyttä Halla-ahon kanssa.

Käyttäjän tiipou kuva
Teemu Havulinna

Persu noudattaa persuoppeja. Ylhäältä sanellaan, alhaalla totellaan.

Kyllä kansa tietää, kuka tietää kansan puolesta

Jouko Koskinen

On siinä vaikea haukkua naapuria kun ei ole edes aitaa välissä. Huidotaan lähintä summassa vaikka tavoitteet on yhteiset. Lapin perushemmo sen laukaisi - vahingossa:

"Lappi on jo nyt energian suhteen 112%:a omavarainen ja lisää tule kun tuulivoimat, vesivoima sekä biovoima saadaan käyttöön."
http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85...

Mika Kuusela

Koska TIMO ON JUMALA ja siellä olisi kaikki alamittaiset Siikalat, Anttilat, Oksaset ja PRaukot vain vittuilemassa, kun Kuningas vetää puhtaaseen asiatyyliin. Siksi ei saa!

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Tämä alkaa pikku hiljaa aina vaan enemmän muistuttamaan teologista keskustelua...

Jouko Koskinen

Hiljaa hyvä tulee:

Paavi hyväksyy hiljaa ehkäisyn.
Vihreät hyväksyy hiljaa ydinsähkön.
Persut hyväksyy hiljaa tuulimyllyt.

Maassa rauha ja Jouluvalot päällä.

Heli Hämäläinen

EU on kieltänyt lamput jouluvaloissa. Tuiki tuiki ledisein. Petteri ledikuono.

Aku Ankka

Kyllä blogisti ihan syystä kysyy.

Tuskin lukuisia avustajia omaavalla kansanedustajalla ja puolueen puheenjohtajalla niin kiire on, ettei voisi vaikka sanella vastauksiaan bloginsa keskusteluosioon.

Minä väitän, että Timo ei salli keskustelua eikä edes kommentointia sen vuoksi, että hänellä ei ole vastauksia. Timon omat tekstit ja sanomiset ovat eräänlaisia sutkautuksia, aika yksinkertaista kieltä, ja ne ovat vain eräänlaisia toteamuksia, eivät älyllisen keskustelun avauspuheenvuoroja.

Sen verran kuin Timoa tunnen, niin hän ei edes kauheasti tykkää ihmisistä, jotka ovat eri mieltä. Jos sellainen ihme tapahtuisi, että Timo sallisi kommentoinnin ja peräti vielä alkaisi itse keskustella mukana, se menisi riidaksi muutamassa minuutissa.

Ehkä juuri myös siksi Timo ei julkisuudessa paljoa keskustele. Mukavan miehen imago romuttuisi hetkessä... ;)

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Näinkin voi toki ajatella. Mainiot sutkautukset ja muut lausumat ovat yksi tapa tehdä politiikkaa. Vakavampi tapa olisi alistaa omat mielipiteet ja kannanotot muidenkin keskusteltavaksi ja kommentoitavaksi.

Toivoisin, että nykyään politiikan tekeminen olisi enemmän menossa tällaiseen suuntaan, koska - toisin kuin aiemmin - välineetkin (mm. blogit & sosiaalinen media) tähän ovat olemassa.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Ärsyttävää on kun blogisti lupaa julkaista kommentit hyväksymisensä jälkeen, eikä kommentteja koskaan ilmesty näkyviin. Tämä on Oulun tauti: Mirja Vehkaperä (kesk) ja Ville Vähämäki (ps), molemmat Oulun vaalipiiristä. Yhden kerran kirjoitin heille (julkaisemattoman) kommentin, se oli samalla viimeinen kerta.

Jotain outoa oli Outi Alanko-Kahiluodon blogissa? Oliko niin että hän ei koskaan vastaa kenellekään, ei osallistu. Ovat niin nirppanokkaisia. Tänään näytti eduskunnassa olevan hermotkin kireällä.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Persujen Jussi Niinistö kuuluu samaan porukkaan. Täysin huumorivapaa militantti Nurmijärveltä, kuten tönköt bloginsakin.

Aku Ankka

Minulla on vähän erilainen kuva keskustelusta kuin Pekalla. Olen saanut omissa blogeissani osallistua ihan hyviin keskusteluihin. Asiaan vaikuttaa jo se, onko blogi kirjoitettu keskustelevaan tyyliin vaiko ei. Jos vain julistaa ja toteaa jonkun asian olevan jotenkin, ei keskusteluakaan synny.

Minusta myös Pekan blogit ovat hyvin keskustelemaan haastavia.

Käyttäjän Holmes kuva
Jens Fogelholm

Soinilla on beta-uroksen ongelma, hän on Suomen toiseksi suurimman puolueen johtaja, suurimman vaalivoiton tuoja, mutta on silti vasta KAKKOS puolueen johtaja, itseasiassa kolmospuolueen jos katsotaan paljonko kansanedustajia on eduskunnassa.

Hän etsii valtaa, hän ei anna kenenkään kyseenalaistaa omaa asiaansa, ymmärrettävää sinänsä, kuka haluaisi nolata itsensä? Viisas mies, mutta raukkamainen veto etteikö kansa _ketä hän "edustaa"_ saisi kommentoida hänen kirjoituksiaan, käydä keskustelua hänen sivullaan, taikka kritisoida häntä henkilökohtaisesti omalla sivullaan.

Toimituksen poiminnat