*

Vesa Virri Uskaltaa uskaltaa

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 6 min 30 s sitten

Alma-kysely: 50 % kokoomuksen kentästä vastustaa maakuntamallia

40 min 12 s ago

Hallituksen sote- ja valinnanvapausuudistus saa kokoomusaktiiveilta selvän tuen, kun taas maakuntauudistusta vastustaa joka toinen puolueen aktiivijäsen.

Tieto selviää Alma Median ovensuukyselystä, jonka Uusi Suomi, Aamulehti ja Iltalehti toteuttivat kokoomuksen Tampereen puheenjohtajapäivillä yhdessä ovensuukyselyn. Lehdet kysyivät 193 kokoomusaktiivilta kannattavatko he hallituksen sote- ja valinnanvapausuudistusta sekä maakuntauudistusta.

Jatkuuko yhteistyö? Mercedes, Hamilton ja Bottas huhujen keskiössä

1 tunti 25 min ago

Mercedes-talli on dominoinut Formula ykkösiä kaudesta 2014 lähtien. Luonnollisesti Mercedes lähteekin ensi viikolla Australian Melbournessa alkavaan kauteen myös ykkössuosikkina.

Mercedeksen ympärillä riittää spekuloitavaa muustakin kuin alkavan kauden suoritustasosta. Ovathan tallin kuljettajien, Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin sopimukset vuoden lopussa katkolla.

Nyt tuli Venäjän vastaus: Karkotus 23 brittidiplomaatille ja varoitus uusista toimista

1 tunti 35 min ago

Venäjä karkottaa 23 brittidiplomaattia. Asiasta kertoo BBC.

Interfaxin mukaan karkotettavat diplomaatit on julistettu ei-toivotuiksi henkilöiksi Venäjällä ja heillä on viikko aikaa lähteä maasta.

Toimi on vastaus Britannialle, joka viikolla ilmoitti 23 venäläisdiplomaatin karkotuksesta.

-Britanniaa on varoitettu uusista vastatoimista, jos he jatkavat epäystävällisiä toimiaan Venäjää vastaan, Venäjän ulkoministeriö sanoo Interfaxin mukaan.

Petteri Orpo: ”Tavoite pitää olla 75 %:n työllisyydessä - vain se turvaa julkisen talouden kestävyyden”

1 tunti 57 min ago

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo varoittaa, ettei uudistamisen vauhdin saa antaa hiipua Suomessa.

Orpo linjasi kokoomuksen Tulevaisuuspäivässä Tampereella lauantaina, että Juha Sipilän (kesk.) hallituksen on käytettävä jäljellä oleva kausi ohjelmansa toteuttamiseen.

–Myös uusia reformeja ehtisi vielä käynnistää tai panna valmisteluun, hän sanoi.

Orpo arvioi, että hallitus on pääsemäässä 72 prosentin työllisyystavoitteeseensa.

Suomelle kaksi varoitusta kasvun taittumisesta: ”Raju hidastuminen tammikuussa on hämmentävän suuri”

2 tuntia 27 min ago

Sekä Danske Bank että luottoluokittaja Standard & Poor’s ennakoivat Suomen talouskasvun hidastuvan tänä vuonna.

Suomenmaa analysoi ministerivalintoja: Keskustalaista työ- tai opetusministeriä ei ole nähty 35 vuoteen

2 tuntia 52 min ago

Puolueet päätyvät usein hallitusneuvotteluissa valitsemaan samoja ministerisalkkuja, vaikka "poliittinen työkierto" voisi joskus kannattaa. Näin arvioi keskustalaisen Suomenmaa-lehden toimittaja Pekka Pohjolainen analyysissään.

Tyly tappio – Jokereilla ei ollut jakoa Moskovassa

16.3.2018 21:36

Punaisen armeijan keskusurheiluseura Moskovan TsSKA aloitti jääkiekon KHL:n pudotuspelisarjan Jokereita vastaan suvereenilla 4-0 -voitolla. TsSKA dominoi peliä selvästi, eikä Jokerit päässyt parhaalle tasolleen.

Greg Scott teki TsSKA:n avausmaalin jo kahden minuutin jälkeen. Erän lopulla Valeri Nitshushkinille merkitty maali meni onnekkaasti sisään Tommi Kivistön luistimesta.

Jokerit pelasi toisessa erässä paremmin, mutta Steve Moses osui vain tolppaan. Kolmannessa erässä TsSKA:lle maalasivat Sergei Andronov ja Sergei Shumakov.

Saksan uusi sisäministeri haastoi heti Merkelin: ”Islam ei kuulu Saksaan”

16.3.2018 19:36

Saksan pitkään rakennetun uuden hallituksen yhteistyö alkaa kivikkoisesti, raportoi Deutsche Welle. Uusi sisäministeri Horst Seehofer haastoi ensitöikseen liittokansleri Angela Merkelin näkemykset islaminuskon ja Saksan suhteesta.

Merkel on usein linjannut, että islam on osa saksalaista kulttuuria.

– Ei. Islam ei kuulu Saksaan, Seehofer ilmoitti Bild-sanomalehden haastattelussa.

Seehoferin mukaan Saksan kulttuuri on kristinuskon muokkaama ja kristilliset piirteet osa maan päivittäistä elämää. Esimerkkeinä Seehofer mainitsi kirkolliset lomapäivät kuten pääsiäisen.

Tilastokeskus: Suomen vientilukujen takana lymyää yllätys – ”Asiat loksahtavat nyt paikalleen, palveluviennistä tuli merkittävä osa vientiä”

16.3.2018 18:20

Tilastokeskuksen yliaktuaari Tapio Kuusisto kertoo Tieto&Trendit -blogissa, että Suomen palveluviennin nousu on ollut aiemmin tilastoitua jyrkempää.

Hänen mukaansa palveluiden viennin kasvu on jäänyt tilastointitapojen vuoksi aiemmin osin pimentoon kansantalouden tilinpidossa. Kansainvälisen ohjeistuksen tarkentumisen nojalla tehdyn korjauksen jälkeen ”asiat loksahtavat nyt paikalleen”.

Menikö länsi Putinin ansaan? – Tutkija: Venäjä voi väittää lännen puuttuneen vaaleihin

16.3.2018 17:16

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola arvioi, että Iso-Britannia ja muu länsimaailma saattoi reagoida liian hätäisesti Venäjän tekemäksi epäiltyyn myrkytysiskuun. Hän uskoo, että Venäjä halusikin kääntää huomion itseensä suurvaltojen taistelussa, jota se käy Yhdysvaltoja vastaan.

Nuorin Eremenko sanoi Huuhkajille ”hei hei” – Haluaa edustaa Venäjää

16.3.2018 15:38

Suomen alle 21- ja alle 19-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueita valmentava Juha Malinen jysäytti perjantaina uutispommin. Hän ilmoitti, ettei Sergei Eremenko halua edustaa maajoukkuetasolla enää Suomea.

– Sergei on lähettänyt kirjallisen selvityksen FIFA:lle, että haluaa pelata Venäjän joukkueessa. Hän ei ole enää meillä mukana, Malinen ilmoitti.

Malinen ei halunnut ottaa asiaan kantaa tarkemmin.

– Asia ei enempää kiinnosta, koska hän ei ole enää meillä. Minua kiinnostavat vain pelaajat, jotka ovat joukkueessani, Malinen sanoi.

Nyt se tapahtuu: Suomi ottaa kiinni Saksan ja koko euroalueen – kuva

16.3.2018 15:38

Suomi kuroo ensi vuonna umpeen kilpailukykyvajeen Saksaan ja koko euroalueeseen nähden, arvioi Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) Euroopan komission tuottamien lukujen pohjalta. EK:n talouspolitiikan johtaja Penna Urrila täsmentää, että vaikka luvuissa pientä eroa onkin, ne mahtuvat jo ennusteiden virhemarginaaliin.

–Tietenkin tämä edellyttää, että talousennuste toteutuu, kasvu jatkuu meillä kohtalaisena ja vähän kesken oleva palkkakierros jatkuisi loppuun asti samanlaisena, sanoo Urrila.

Orpolla tyly viesti Sampo Terholle – ”Mauttomasti hoidettu, älytön hässäkkä”

16.3.2018 13:31

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) katsoo, että Sinisen tulevaisuuden tapa nostaa julkisuuteen riita hallituksen EU-linjasta on ”älytön” ja ”mauton”.

–Minusta tämä on aika älytön hässäkkä, joka tässä on nyt järjestetty, Orpo sanoo.

Juha Sipilä vastaa sinisille: ”Tämä on koiraveron kokoinen asia”

16.3.2018 13:23
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallituksen EU-linja on yhtenäinen. Sininen tulevaisuus jätti tänään eriävän lausuman hallituksen EU-ministerivaliokunnan Brexit-linjaan.   -Pääministerin pöydällä on välillä isoja asioita ja välillä pieniä asioita. Tämä kuuluu ehdottomasti siihen pienten asioiden lokeroon, Sipilä sanoo.  

Hallituksessa repesi EU-riita – Sampo Terho: ”Vakava paikka”

16.3.2018 12:26

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho katsoo pääministeri Juha Sipilän (kesk.) muuttaneen omavaltaisesti hallituksen EU-linjaa.

–Ymmärrän ja tiedän hyvin, että pääministeri johtaa Suomen EU-politiikkaa. Mutta hän ei sanele Suomen EU-politiikkaa. Näitä kantoja muodostetaan yhdessä, ja niitä täytyy noudattaa niin kauan kunnes ne on muutettu, Terho sanoo Uudelle Suomelle.

Kansanedustaja vaatii kovempia rangaistuksia: ”Korkea aika – Kehysriihessä on löydettävä rahat”

16.3.2018 11:58

Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) vaatii, että hallituksen kehysriihessä on löydettävä rahat rangaistuspolitiikan kiristämiseen.

–Kehysriihen lähestyessä tulee varmistaa, että näille uudistuksille löydetään myös tarvittavat resurssit. Rangaistusten koventaminen nostaa kustannuksia, mutta nyt on korkea aika siirtyä puheista toimenpiteisiin, Kauma toteaa tiedotteessaan.

Haamuraja meni rikki: Asumistukien potti nyt yli 2 miljardia euroa

16.3.2018 10:52

Kela maksoi viime vuonna asumistukia yhteensä yli 2000 miljoonaa euroa. Kahden miljardin euron raja meni rikki ensimmäistä kertaa. 2010-luvulla asumistuen summa on kasvanut 65 prosenttia.

Viime vuonna asumistukea saaneista ruokakunnista noin neljännes asuu Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Noin puolet yleistä asumistukea saaneista ruokakunnista asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella suurissa kaupungeissa ja kaupunkiseutujen kehyskunnissa.

Kelan mukaan suurin osa yleisen asumistuen saajista on yksinasuvia.

Hätähuuto alkoholilain hälytysryöpystä ja jengiytymisestä: 700 lisäpoliisia

16.3.2018 10:26

Suomen Poliisijärjestöjen Liitto (SPJL) vaatii poliisiresurssien lisäämistä vähintään 700 poliisilla muun muassa alkoholilain uudistuksen tuomien lisätehtävien takia.

Poliisien kokonaisvahvuus on tällä hetkellä 7150 poliisia. Se ei SPJL:n mukaan riitä alkoholilain tuomiin lisätehtäviin ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan.

Soininvaara varoittaa vakavasta alihoitoriskistä: ”Eduskunta joutuu valitsemaan kahdesta katastrofista”

16.3.2018 09:37

Sote-uudistusta on korjattava, muuten se pitää kaataa, katsoo konkaripoliitikko Osmo Soinivaara (vihr.) blogissaan. Ongelma on hänen mielestään ennen kaikkea talouden pelisäännöissä.

Vihreiden entinen puheenjohtaja ja kansanedustaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Soininvaara sanoo olevansa talouspuolesta saamaa mieltä kuin kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.), joka aloitti pari viikkoa sitten kapinan sote-uudistuksen kaatamiseksi.

Silta romahti, ainakin 4 kuoli Miamissa – Silminnäkijä: Autot murskautuivat ja lääkäriopiskelijat juoksivat paikalle

16.3.2018 08:00

Ainakin neljä ihmistä on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut kävelysillan romahdettua Yhdysvalloissa Miamissa lähellä Floridan kansainvälistä yliopistoa. Ainakin 8 autoa murskautui sillan alla.

CNN:n mukaan on vielä epäselvää, miksi vilkasliikkeisen tien yli yhä rakenteilla ollut silta romahti. Yliopistokampuksen silta oli tarkoitus avata kevyelle liikenteelle ensi vuonna.

Raunioista etsitään yhä uhreja, vaikka viranomaiset eivät tiedä, onko kukaan jäänyt elossa loukkuun.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat